The Big Lebowski (1998)

FavoriteLoadingDodaj U Omiljene

 

Crna komedija iz 1998 godine koju su braća Coen (Joel i Ethan) režirali, producirali i napisali scenario. Film opisuje nekoliko dana u životu Jeffreyja “Dudea” Lebowskog (Jeff Bridges), nezaposlenog kalifornijskog zabušanta nakon što ga zamijene za milijunaša istog imena. U filmu glume: Jeff Bridges kao Jeffrey “Dude” Lebowski, neoženjeni, nezaposleni probisvijet koji živi u Veniceu u Kaliforniji, uživa u marihuani, White Russianu, čestim halucinacijama i kuglanju. Nema posao i čini se da se ne brine zbog novca. Jeff Bridges je čuo ili su mu rekla braća Coen da su napisali scenarij za njega.
John Goodman kao Walter Sobchack, vijetnamski veteran, Dudeov najbolji prijatelj i suigrač s kuglanja. Walter vodi vlastitu zaštitarsku tvrtku, Sobchack Security. Kuglanje mu je na drugom mjestu, ispred njega je samo religija, judaizam, što postaje očito njegovim pravilom da nema kuglanja za Šabat.
Steve Buscemi kao Theodore Donald “Donny” Kerabatsos, član Walterove i Dudeove kuglačke ekipe. Dražesno naivan, Donny je strastveni kuglač koji često prekida Walterove žučljive kritike kako bi se raspitao o dijelovima priče koje nije čuo ili razumio, na što Walter uvijek odvraća, “Zaveži, Donny!” Ova rečenica je referenca na Fargo, prethodni film braće Coen, u kojem je Buscemijev lik non-stop pričao.

(Pogledano 640 puta, 1 puta danas)  • loading...